Skip to main content

Her bruger jeg laseren

 • Sår heling
 • Led betændelse
 • Senebetændelse
 • Nerve funktion
 • Nerve smerter
 • Trigger og akupunktur punkter

Laserlysets virkning på kroppen kan opdeles i 4 hovedpunkter:

 1. En antiinflammatorisk virkning (betændelses hæmmende virkning)
  Denne virkning skyldes, at laserlyset stimulerer de celler, der kontrollerer betændelsesforløbet.
  Virkningen ses i form af mindsket hævelse, mindre rødmen og ømhed.
 1. En direkte smertehæmmende virkning.
  Denne virkning opstår ved, at der frigøres endorfiner ved stimuli af nervecellerne, samt at laserlyset via sin indflydelse på inflammation kan mindske afgivelsen af stoffer, der øger smertereceptorernes følsomhed. Arbejdes der med stimuli af nervepunkter, er denne smertehæmmende virkning meget værdifuld.
 1. Øget frigivelse af forskellige byggematerialer fra cellerne.
  I første række er det proteinet collagen fra fibroplasterne, der har betydning. Collagen indgår som bekendt i næsten alt væv, og ikke mindst i det underste lag. En øgning af collagendannelsen er afgørende for laserlysets virkning på heling af sår. Desuden er collagenproduktionen ansvarlig for, at der ikke dannes arvæv, når vævsskader behandles med laserlyset.
 1. Frigørelse af affaldsstoffer fra cellerne.
  Denne virkning har stor betydning for behandling af vævsskader, blodansamling,  ophobninger, blokeringer mm.

 

Laserens evne i sår-helingen, kan kortfattet beskrives som en forøgelse i gennemblødningen, ikke bare mikrocirkulationen, men også ved at åbne blodkarrene, forøgelse af iltningen af vævet, forøgelsen af fibroblast nydannelsen, acceleration af den kollagen bindevævs syntese og dannelsen af granulations væv, som til sidst medfører nydannelse af hud. Regenerationen af lymfekar påvirkes ligeledes af laserbehandlingen.

Min teori

I mine meget unge år 1992 var jeg i stalden hos Mogens Højholt, Sottrup Hestehospital, han var forud for sin tid og allerede dengang gjorde en masse i at laserbehandle heste. I 2002 var jeg været ansat i en travstald i Italien, hvor hverdagens pleje og vedligehold også bestod i at laserbehandle hestene. Så det ligger mig bestemt ikke fjern.

Men jeg bruger ofte kun laseren på sener, ligamenter, sår og slag skader.  Laseren har en fremragende effekt på sener og ligamenter, hvor der er ringe iltoptagelse og meget begrænset blodomløb.  Desuden er den også velegnet til opheling af hegnsskader ol.

Jeg foretrækker ALTID at bruge mine hænder, men i de tilfælde hvor jeg ser at laseren kan gøre en forskel så bruger jeg den.

OBS!

 • Min forsikring, dækker ikke laserbehandling.

Jeg behandler med den nyeste teknologi af lasere fra ENERGY LASER Danmark.

Jeg formidler også gerne kontakten af laserer, hvis dette ønskes.