Skip to main content

Akupressur

Akupressur er en forfader til akupunkturen.  Det er de samme punkter som man behandler, men i akupressuren anvendes tryk i stedet for nåle.  Akupressuren er en oldgammel orientalsk behandlingsmetode som anvendtes før der blev udviklet akupunkturnåle.

Min teori

Jeg er yderst fascineret over kroppen og hvilken måde jeg kan behandle den til at komme i balance. Jeg undres stadig hver dag over hvordan det kan lade sig gøre..

Akupressuren er tæt forbundet med kinesiologien, og der bliver i begge tilfælde behandlet efter orientalske metoder. Formålet med behandlingerne i akupressuren og kinesiologien er at få energien til at strømme ensartet i meridianbanerne.

Jeg er uddannet hos Axelsons i akupressur 2002

Årsag, behandling & effekt

Jeg er uddannet i akupressur, i forbindelse med min hestemassage uddannelse.  Behandlingsmetoden er til både mennesker og dyr. Metoden er udviklet i Kina for ca 5000 år siden og går ud på at stimulerer eksakte punkter i kroppens mediansystem (energisystem).

Dette skiller sig mærkbart ud fra den vestlandske medicin. I vest troede man at helseproblemer var forårsaget af sygdom, mens den kinesiske medicin mener, at det handler om ubalance i kroppens energisystemer 12 + 2 meridianer.

Den kinesiske viden viser også der er et forhold imellem medianerne, de indre organer og det muskulære system. Så ved at påvirke disse punkter kan man forandre og påvirke muskel og organfunktionen. Måden hvorpå jeg kan påvirke disse akupunkter er med tryk, strygninger og laser.