Skip to main content

Kort om Kinesiologi

Kinesiologi er at skabe balance I kroppens meridianbaner. Ordet kinesiologi kommer fra græsk og betyder: ”læren om bevægelse”. Hvilket hentyder til bevægeapparatet, nemlig musklerne. Kinesiologien er blandt andet en videreudvikling af den kinesiske akupunkturs principper, der kan spores mindst 5000 år tilbage. Man betragter kroppen ud fra en holistisk(helhedsmæssig) synsvinkel. Og man arbejder ud fra at kroppen blev skabt for at leve uden smerte, og at sundhed kommer indefra.

Historie

Tidligt i 1960érne udviklede kiropraktor Georg Goodheart et system, hvor det kinesiske akupunktursystem blev forbundet med muskelsystemet. Ud fra sit kiropraktiske arbejde og ud fra gamle orientalske afbalanceringer opdagede han sammenhæng mellem muskler og meridianbanesystemet. Han udviklede desuden en testprocedure, samt en korrektionsprocedure, der kunne aktivere legemets selvhelbredende energier. Dette danner i dag grundlaget for den kinesiologiske afbalancering. Eller som det hedder på amerikansk Touch of Health.

Touch for Health betyder oversat ”sund gennem berøring” Og bygger på at kroppens egne selvhelbredende kræfter aktiveres, det er en holistisk vestlig afbalanceringsform, som forbinder elementer fra den østlige helbredelseskunst, moderne vestlig medicin og kiropraktik, akupressur, ernæringsviden og bevægelseslære. Alt sammen for at afslører kroppens energiubalancer.

Alle muskler har en spænding, også når de slapper af. Dette kaldes en tonus. Ved at ”måle” musklernes tonus får man et billede af om der er blokeret eller flydende energi på en meridianbane. Forskellige muskelgrupper knytter sig til forskellige meridianbaner, så en meridianbane tilhører nyrens energi en anden til milten osv. Meridiansystemet der anvendes i kinesiologien består af 10 organ-meridianer, 2 funktionsmeridianer og 2 midtlinjemeridianer. Udover at arbejde i meridianerne arbejdes der også med fysisk, psykisk og kemisk påvirkning, for at finde årsagen til ubalancen.

Essensen af det hele er at få 100 % balance i alle meridianbanerne. Så kroppen fungerer 100% optimalt.

Min teori

Jeg har længe syntes at jeg har manglet nogle ”redskaber” til at få løst problemer der er blevet ved med at opstå, tilbagevendende problemer i de samme muskelgrupper på hestene…

Eftersom jeg selv har haft utrolige effekt af kinesiologien, var jeg meget inspireret af at skulle prøve om dette kunne overføres til heste… Vejen er lang og jeg er langt fra udlært, men jeg er i gang.. Og arbejdet giver mig god mening, nok også specielt fordi det lægger så tæt op af det jeg i forvejen arbejder med i forbindelse med behandling af hestene.

Min historie

-Jeg havde hele mit liv døjet med høfeber i så høj en grad, så flere forskellige speciallæger, havde opgivet at behandle mig. Og til sidst måtte de erkende at jeg måtte lære at leve med allergien. Jeg hørte om kinesiologien igennem en af mine kunder, hvis svigermor arbejdede med kinesiologien. Og eftersom jeg igennem hele mit liv har været behandlet med medicin, medicin, og mere medicin, kiropraktik, irisanalyse/naturmedicin og zoneterapi uden nogen effekt. Var dette min sidste mulighed. Jeg gav det en chance… 2 behandlinger og så var jeg symptomfri….. Det der igennem hele mit liv havde hæmmet mig, så vildt, og til tider skabt nedsat livskvalitet var som forsvundet som dug fra solen… Jeg undres stadig nu her næsten 10 år efter, hvordan sådan noget kan lade sig gøre at helbrede…

Derfor ligger det mig bestemt ikke fjernt, at det er noget der skal bringes videre så hestene også får glæde af, denne effektive helbredelsesform.

Når kroppen er i balance, vil den derved kunne helbrede sig selv. Med andre ord kroppen er sin egen læge, som hjælperen kun skal give et skub i den rigtige retning, så kører den selv videre…